Werkwijze, effect & kosten

de trainings locatie, een oude boerderij

WERKWIJZE TRAINING

Tijdens de periode van de wekelijkse training oefen je iedere dag ook thuis; daarvoor krijg je een cursusboek en geheugenstick met oefeningen mee. De trainingsavonden duren 2 1/2 uur. 

 

WAT IS HET EFFECT?

Het resultaat bij veel deelnemers na 8 weken iedere dag oefenen: afstand nemen van spinsels in je hoofd, minder piekeren, ruimte in je hoofd, je niet opwinden als dingen anders lopen dan jij wilt, niet terugkijken naar gisteren of eerder, geen verwijten om wat niet goed ging… geen zorgen voor wat nog komen gaat… minder haasten, meer rust in je lijf. Je gaat anders om met de stress in je leven, je raakt minder verstrikt in gedachten en gevoelens. Je reageert minder op de prikkels die steeds maar weer opnieuw tot je komen. 

Mindfulness heeft een eerbiedwaardige geschiedenis, het gaat zo’n 2500 jaar terug en is geworteld in het boeddhisme. Toch is het een vrij nieuwe ontwikkeling in de moderne training en therapie. Er is de laatste jaren veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Dit toont aan dat mindfulness erg effectief is bij voorkomen van terugval bij depressie, angstklachten, piekeren en stress. Mindfulness is niet alleen bedoeld voor mensen met gezondheids- of spanningsklachten. Het is een heel goede training als je gewoon meer balans en rust in je leven wilt vinden.

INSCHRIJVEN

Je kunt je inschrijven door mij te mailen of te bellen. 

Ik neem dan persoonlijk contact met je op om voor aanvang van de cursus een afspraak te maken voor een intakegesprek. 

Het overzicht van de trainingen is te vinden bij de Agenda (of klik hier)

KOSTEN & LOCATIE

Een mindfulnesstraining kost € 350,= vrijgesteld van BTW. In 2015 gaan verzekeraars VGZ, Univé, Umcz, IZA Gezond Samen en IZA Overig in het aanvullende pakket mindfulness vergoeden bij burn-out klachten. De vergoeding zal rond de 350 euro per cliënt zijn. Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse MBSR of MBCT (beide zijn mogelijk!) voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-out klachten. Meer informatie onder aan de site onder het kopje vergoeding en klantinformatie.

De trainingen worden gegeven op een landelijke lokatie, aan een oude dijk in Den Dungen (dicht bij 's-Hertogenbosch). De trainingsruimte biedt een idyllisch uitzicht, dat wordt gedeeld met buizerds, aalscholvers en ijsvogels.

Heb je inhoudelijke vragen? Bel of mail dan naar Andy Veelenturf. Telefoon 06-55167448 (bij voorkeur na 19:30 uur), email: 
andy@aqamarijntca.nl.